Norazzatulakmarisha@}--

tutorial creat button like fanpage
Friday, December 17, 2010 | 0 comment(s)
okay hari nie dengan semangatnya saya nak buat tutorial . tutorial nie untuk qeela :) tutorial untuk buat fanpage macam kt blog saya nie *haha ta ramai punn fan :P




1) pergi ke friend page *e.g pergi ke >blog shaa<

2) scroll ke bawah sekali then akan nampak dekat bahagian kiri ada create a page . click situ .

3) sekarang dekat ruangan create a page . dekat sebelah kiri , tulis nama community page .  make sure ikut example yang dia da bagi kat bawah uh k . *huruf dekat depan mesti huruf besar 

4) now page da siap , pegi dekat number 5 promote this page on your website . click add like box .
5) then tukar kan width dia kepada 180 , connection 0 , stream tu ikut suka la nak tick or taknak . tapi kalau nak yang macam saya punya tak payah tick k .


6) lepas da puas hati , click get code . then copy iframe ok .

7) dashboard > design > page element > add a gadget > html java script . paste kan code yang telah di copy tadi .

8) then click save !

** sorry tutorial yang agak bersepah . haha ^^




Older Post . Newer Post