Norazzatulakmarisha@}--

cameron highlands
Monday, June 27, 2011 | 0 comment(s)
السلام عليكم , bismillahirrahmanirrahim















pada hari jumaat hari tu , about 8 pm aku and family aku except my father pergi ipoh menginap di rumah paksu . pagi sabtu tu bertolak ke cameron highlands . bapak ahh pening kan . pusing2 macam gasing . mak aku pulak bawak kereta macam nak tercabut tayar . maklumlah kL drift . HAHA tetiba =.= da nak terkeluar da muntah tapi aku tahan #sory tak senonoh . lepas tu jalan2 cari makan . lapar lapar laparrr . sementara nak tunggu makan nasi tu , aku bantai makan strawberry 5 kotak . haha bapak banyak kan . nasib baik tak sakit perut . pastu pergi la beli barang2 . aku beli baju strawberry *bangga nie :P

time tengah2 jalan tu baru la perasan aku punye rantai burung hantu da patah . kesian baru beli dah rosak . memang ganas tahap gaban . mana taknya duduk dalam kereta macam sardin , penuh dgn barang macam nak duduk kat sana seminggu . 


nampak tak bahagian bawah . da senget sebelah . :/

lepastu kitorang pegi tgk pokok2 . snaping . tekan album . dalam pukul 3 setengah gerak pergi hotel . mula2 aku ingat hotel rosalinda ayomo . HAHA ok tak lawak . nama hotel tu rosa passadena . cewah nama nak gempak aje . hihi . lepas dah tunaikan kewajipan , kitorang siap2 pergi ladang teh . subhanallah memang lawaa .


gua rasa nak tinggal sini lah lepas ni . sejukk jeeee (':

lepas da snaping di ladang , kitorang naik atas untuk menikmati teh cameron . sedap ! tapi bau dia macam pelik sikit . rasa dia sedap . satu teko kecil tu RM 22 . ceh siap bagi harga lagi HAHA . bagi aku mahal dan membazir . baik bancuh sendiri kat hotel . tapi takpe lah sebab nak merasa punye pasal . 


ane teh tarik satu *cakaplah putihnya rishaa . HAHA =.=

sabtu malam tu kitorang pergi pasar malam . sumpah sesak gilaa . salah satu yang special kat situ , kuih brinchang , sempena nama tempat tu . first time makan and memang sedapp (: rasa dia lebih kurang macam apam balik tapi kecil and tebal sikit .

keesokan paginya , kitorang siap2 nak keluar dari hotel . aku and cousin aku , nina di sponsor makan dekat hotel tu . huhuu . actually setiap bilik max 2 orang je yang boleh makan free kt sana . aku salah satu yang terpilih *bajet macam masuk akademi fantasia =..=



hai saya bajet comel 


then kitorang pergi ladang strawberry and cactus . lepastu pergi pasar pagi beli sayur . murah2 dekat sini . 10 packet RM10 . ceh promote kejap . strawberry pun murah , manis2 pulak tu . 3 kotak rm20 . 



peace yaw (:


di pasar pagi 

then balikk . alhamdulillah selamat sampai .












Older Post . Newer Post