Norazzatulakmarisha@}--

Rantai burung hantu itu haram ?
Saturday, December 10, 2011 | 0 comment(s)
السلام عليكم ,

hari ni bosan gila . Tak tahu nak buat apa . Kerja dah cari tapi tak tau la dapat ke tak . haihh penat duk rumah sebab tak tau nak buat apee .

Okay tak mau merepek lagi . this post just nak share kepada korang pasal rantai burung hantu yang kita selalu pakai tu.


*actually aku pun ade satu . cuma sekarang dah tak pakai*

masa tengah bukak facebook tadi , ramai gila orang yang post pasal rantai ni. Rantai ni sebenarnya mengandungi maksud simboliknya tersendiri. kita sebagai umat islam HARAM memakainya . Astaghfirullahalazim . Kita hanya tahu menggayakannya tanpa mengetahui apa sebenarnya yang ade disebalik rantai burung hantu.

Aku pun tak tahu banyak pasal ni , untuk mengetahui dengan lebih lanjut , korang boleh lah bukak dekat >sini<

Hope post kali ni sedikit sebanyak membuka mata kita agar tidak mudah terpengaruh dengan benda benda baru tanpa menyelidikinya terlebih dahulu. 

For teenagers like us , memang tak salah nak bergaya , tetapi ade batas batasnya. Lagi lagi kita adalah umat Islam. Fikir dahulu sebelum buat. Jangan hanya tahu bergaya tetapi agama tergadai.

Sekian , Selamat beramal :')




Older Post . Newer Post